Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Oordeelvorming raad

Oordeelsvormende vergadering I

dinsdag 14 mei 2024

19:30 - 23:00
Locatie

Zaal Bredevoort (Raadszaal)

Voorzitter
M.B.J. Rensink-Althof
Toelichting

Dinsdag 14 mei is er een oordeelsvormende vergadering in het gemeentehuis aan de Markt (ingang Bestuurscentrum). Aanvang 19.30 uur


In de oordeelsvormende vergaderingen gaan raadsleden met elkaar in debat over de geagendeerde onderwerpen. Er worden tijdens deze vergaderingen over de besproken onderwerpen nog géén besluit genomen. Wel worden eventuele wijzigingsvoorstellen en moties (uitspraken van de raad) aangekondigd.


U heeft geen mogelijkheid om in te spreken. Wel bent u van harte welkom op de publieke tribune. Ook kunt u de vergadering live online volgen via www.aalten.nl/online. Er wordt tijdens deze vergadering gefilmd.

Agenda documenten

Agendapunten

 1. 1
  Opening
 2. 2

 3. 3

 4. 4

  Het beleidsplan openbare verlichting van de gemeente Aalten is aan vervanging toe. Niet alleen vanwege technische ontwikkelingen die een rol spelen maar ook is het afwegingskader veranderd. Denk bij ontwikkelingen aan ledverlichting, markering en reflectie, maar ook aan licht op maat. Daarbij is er ook steeds meer aandacht voor bijvoorbeeld lichtvervuiling in relatie tot de natuur. Niet alleen de openbare verlichting bepaalt het beeld buiten op straat, maar alle lichtbronnen, zoals verlichting vanuit bedrijven, van reclame, van monumenten en etalages. Deze lichtbronnen zijn vaak niet van de gemeente, maar bepalen wel het beeld buiten op straat. De gemeente wil graag het gesprek aan gaan met de eigenaar van die lichtbron, wanneer de situatie daar aanleiding toe geeft. Het nieuwe beleid is dan ook de visie voor alle lichtbronnen in de openbare ruimte. Duurzaamheid heeft een prominente plek gekregen in het raadsprogramma. Met dit nieuwe beleidsplan wordt hierop aangesloten.

 5. 5
  Sluiting