- Locatie
Zaal Lintelo (RTG zaal)
- Voorzitter
- M.B.J. Rensink-Althof
- Toelichting
-
Waarom een beeldvormende bijeenkomst?
Om een goed besluit te kunnen nemen, hebben de raadsleden (achtergrond) informatie nodig over de geagendeerde onderwerpen. De raadsleden gaan actief op zoek naar informatie uit de samenleving om zich een beeld te vormen. Daarom worden betrokkenen in de gelegenheid gesteld om over de geagendeerde onderwerpen hun mening kenbaar te maken, informatie uit te wisselen en vragen van raadsleden te beantwoorden.
Meepraten
Wilt u uw mening over de geagendeerde onderwerpen persoonlijk toelichten aan de raadsleden? Dan moet u zich hiervoor vóóraf aanmelden bij de griffie. U krijgt dan 5 minuten de gelegenheid om uw mening toe te lichten.
Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 4 september om 9.00 uur. Dit kan telefonisch via (0543) 493333 of via e-mail griffie@aalten.nl.
Wanneer u geen gebruik wilt maken van de mogelijkheid om uw mening persoonlijk toe te lichten, dan kunt u uw mening ook schriftelijk met de raad te delen. Uw bijdrage voegen we toe aan de vergaderstukken zodat de raadsleden kennis kunnen nemen van uw standpunt. U kunt uw bijdrage mailen naar: griffie@aalten.nl
Bijeenkomst bijwonen.
U kunt de bijeenkomst op de publieke tribune bijwonen. - Agenda documenten
Agendapunten
-
1Opening
-
2
Het uitnodigingskader woningbouw vervangt het afwegingskader woningbouw waar sinds 2019 nieuwe woningbouwinitiatieven aan worden getoetst. Belangrijkste reden om het beleid te herzien is de nieuwe regionale woonagenda en de woondeal, waarin volkshuisvestelijke afspraken zijn vastgelegd. Het huidige beleid voldoet niet meer aan het regionaal vastgestelde beleid. In het nieuwe uitnodigingskader wordt niet meer gewerkt met criteria en punten, maar wordt een plan beoordeeld aan de hand van minimale vereisten en een aantal uitgangspunten.
Tijdens deze bijeenkomst wordt er eerst een toelichting gegeven en daarna is er gelegenheid om uw mening over dit voorstel kenbaar te maken.
Bijlagen
-
3
Het doel van dit plan is om de biodiversiteit in de gemeente Aalten te verhogen. Naast het versterken van de biodiversiteit, behandelt het biodiversiteitsplan ook hoe we meer bomen in onze gemeente kunnen krijgen. Daarnaast komen de verschillende knelpunten voor de biodiversiteit aan de orde, waarbij droogte en stikstof ook veelal genoemd worden. Ook heeft het biodiversiteitsplan de nodige raakvlakken met het beleid op het gebied van klimaatadaptatie.
Tijdens deze bijeenkomst wordt er eerst een toelichting gegeven en daarna is er gelegenheid om uw mening over dit voorstel kenbaar te maken.
Bijlagen
-
4Sluiting